logotyp

BloggPå väg till Gävle


Då ska hästen snart lastas och vi ska spendera påskhelgen på nationella tävlingar i Gävle. Ska bli riktigt spännande! Om allt går som det ska så ska Quintus gå sin första 1.40m i helgen, som även får räknas som kval till Falsterbo. Riktigt spännande :D
Quintus hade för övrigt världens busryck i förrgår och bockade och pep ooch var huuuur pigg som helst när jag red. Jag vet inte om det är vårkänslor eller att jag bytt ut kraftfodret från Krafft Groov till Sport istället som innehåller mer energi... Fast han får så pass lite ändå så har svårt att tro det... Igår drog jag i af in honom till KDRF och trimmade i ridhuset en halvtimme (brukar inte rida längre än så dagen innan vi åker till tävling) och då var han lugn och som vanligt. Efter det fick han ett ordentligt bad - så nu är han snygg till helgen!


2014-04-17


KOMMENTARER [1] - klicka här för att skriva en kommentar


Bilder från igår!


Så himla skönt att kunna hoppa ute igen (och skönt att hinna göra det innan tävlingen i Gävle nästa helg eftersom framhoppningen är ute då!) Kolla vad torrt det blev efter sladdningen :D


2014-04-13


KOMMENTARER [1] - klicka här för att skriva en kommentar


Bra start på helgen!


Det blev en bra start på helgen redan igår! Följde nämligen med Hanna som står i mitt stall på tävling över dagen med hennes häst Tino. Dom var så himla duktiga, vann 1m och kom 2:a i 1.10m! Så himla stolt man är som coach nurå! ;)
Fick även se flera andra duktiga vänner och elever tävla och ibland är det faktiskt skönt att bara få sitta på läktaren och kolla på.
Nåja nästa helg är det min tur! Taggar till tusen :D Idag (lördag) blev det en riktig hästdag. Ridbanan har sladdats för första gången och hindrena står numera på banan. Jag, Hannah och Angellina hoppade lite tillsammans på banan idag. Det blev lite gympa och lydnad i form av en bruten linje med studs på ena bågen och ett språng (5.5m mellan varje) på  andra. Satte upp en oxer med plank på ena långsidan och avslutade med att höja upp nåt språng så det låg på typ 1.30m och Quintus känns då så himla fin och lydig och jag känner varenda avstånd så bra nu.
Hannah premiärhoppade ju Lisel idag också. Hon har inte hoppat på 1,5 år eller nåt sånt eftersom hon fick föl i somras, men nu börjar hon vara tillbaka konditions och styrkemässigt så nu får hon hoppa igen!

Lolly (bilden på henne är från förra helgen, foto Hannah M) var förresten jätteduktig och var själv ute i hagen medans Hannah red Lisel! Hon brukar va i boxen annars då Hannan nästan alltid rider på kvällen, men nu måste vi börja träna så hon kan stå i hagen medans Lisel rids, blir ju så bökigt annars! I stallet är hon helt lugn för det har hon ju vant sig vid varje kväll, och mamma kommer alltid tillbaka :)

Förutom hoppningen så var jag ut och skrittade Ville med Hanna K och Tino idag, mockade klart Villes hage och byggde en provisorisk mindre hage åt honom eftersom hans vanliga är så lerig. Efter intaget åkte vi på middag hos mamma - mycket trevligt!:)


2014-04-12


KOMMENTARER [0] - klicka här för att skriva en kommentar


Dressyrlektion söndag för Marc


Jag har ju glömt att skriva om helgens andra dressyrlektion för Marc! Även om vi inte satte allting så bra som jag skulle vilja så var det jättebra övningar för mig och Quintus att jobba vidare på så ser man på det såtycker jag det var bästa träningen hittills. Vi tränade små volter från diagonalen som man minskade med fokus på att få med innersidan och sedan på slutet en massa ökningar/minskningar för att få honom att bli lite kvickare och lyssna snabbare på mina signaler. Han är ju som lite slow i sig själv och just när jag har tränat travökningar till exempel så gör han dom fantastiskt bra, men sen får jag knappt stopp på honom. Så nu tränade vi att öka 4-5steg åt gången i trav och tre galoppsprång i galopp, jättenyttigt att ha med sig till hoppningen, samla sig och vända kan han men han måste ju va snabbt framme också och sen måste jag kunna ta tilbaka honom snabbt utan så mkt hand/att han hänger sig på bettet!! Till nästa gång ska vi va proffs på den övningen har jag tänkt. Tur jag är så himla envis och målmedveten hehe, har anmält till LA:4 nu på hemmatöävlingarna om en månad och tills dess ska denna övning sitta! punkt slut.
Bjuder på en liten film från träningen, skrattar lite för mig själv när jag ser att jag går ut på fel diagonal (inte den jag kom ifrån) på volterna, Marc frågade om jag var full XD! Men grejen är det att jag var så sjukt uppe i varv, 15 minuter innan jag skulle lasta och åka tar jag in Q, som har en sko som ser ut som ingen annan, den satt alltså stenhårt på hoven men va helt utdragen och höll på att gå av! Så det var bara bort med den och leta en ny i "gamla-skor-lådan" MY GOD det såg ut som ett bombnedslag i hörummet när jag åkte hemifrån, men han hade en sko på hoven - så är ändå lite stolt att jag grejade det!

 


2014-04-08


KOMMENTARER [0] - klicka här för att skriva en kommentar


Snälla Ville


Var bara tvungen att lägga ut denna bild som jag fick av Hannah på snälla Ville och sura Lisel! Kolla ögonen på Ville, syns det inte att han bara är den snällaste hästen i världen som inte vill göra en fluga förnär... har faktiskt aldrig haft en så snäll och försiktig häst. Hans mamma var nästan likadan, men han är ännu gladare/snällare. Dock är han ganska hög i rang och kan säga ifrån mot andra hästar, men mot människor... herregud vad han är försiktig kring människor, man skulle kunna leda honom i en sytråd :P Söthästen!
Ville, Lisel och Lolly tycker verkligen om varann, de är som en liten familj, jag tror att Ville är lite kär i Lisel! Vågar dock inte ha dem i samma hage, men de står oftast och gosar över staketet...


2014-04-07


KOMMENTARER [0] - klicka här för att skriva en kommentar


«1 / 192»

Login
sidfot